20. októbra 2015

Hovorme o jedle

Cieľom súťažno-vzdelávacej aktivity je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.

Cieľová skupina: Hlavnou cieľovou skupinou sú deti a učitelia základných škôl so sídlom v Slovenskej republike.

Pondelok (12.10.2015): Chlieb, pečivo, obilniny, ryža, cestoviny, zemiaky – prečo tvoria základňu potravinovej pyramídy.

Utorok (13.10.2015): Ovocie a zelenina – prečo potrebujeme 5 porcií denne.

Streda (14.10.2015): Mlieko a mliečne výrobky – prečo sú nenahraditeľnou zložkou zdravej výživy. Slovenské mlieko je naše biele zlato.

Štvrtok (15.10.2015): Mäso, ryby, vajcia, strukoviny – ich význam vo výžive. Označovanie pôvodu mäsa, rýb a vajec.

Informačný leták k súťaži Hovorme o jedle na stiahnutie TU.

Informácie o súťaži Chutné maľovanie si môžete pozrieť TU.

Pridaj komentár